Microneedling

Beauty-by-merel-huidverbetering-microneedling

Microneedling is een behandeling waarbij er met een pen een groot aantal kleine kanaaltjes in de huid gemaakt worden. Tijdens de behandeling worden speciale actieve werkstoffen op de huid aangebracht, die via de kanaaltjes direct worden opgenomen door de dieper gelegen huidlagen. De huid herstelt en sluit deze kanaaltjes met huideigen, glad collageen. 

Microneelding is zeer geschikt bij het behandelen van fijne lijntjes en rimpels, littekens, grove poriën en pigmentatie. Ook kan Microneelding worden ingezet bij zwangerschapsstriemen, een sinaasappelhuid en littekens op het lichaam.

Collageen

Collageen is een eiwit die de huid stevig en glad houdt. Vanaf je 25e levensjaar maakt het lichaam minder collageen aan. Naar mate we ouder worden wordt de huid slapper en ontstaan er rimpels. Door de Micorneedling behandeling wordt het lichaam aangezet om de gemaakte kanaaltjes dicht te maken met collageen. Hierdoor wordt de huid steviger en worden rimpeltjes van binnenuit opgevuld.

Het aangemaakte collageen blijft voor lange tijd aanwezig in de huid, alvorens het door het natuurlijke proces van het lichaam weer afgebroken wordt. Om het resultaat na de kuur te behouden is het aan te raden een aantal keer per jaar een onderhoudsbehandeling te ondergaan. Hoe vaak je een onderhoudsbehandeling nodig hebt, is afhankelijk van je huid. 

Littekens

Microneelding wordt tevens toegepast bij het verminderen van littekens. Littekens bestaan uit littekencollageen. Dit collageen is in tegenstelling tot normaal collageen korrelig en bobbelig van structuur. We gebruiken Microneedling om het littekencollageen deels af te breken en de bloedcirculatie in dit gebied te optimaliseren.

Grove poriën

Het verfijnen van grove poriën is doorgaans erg lastig, omdat hier collageen voor nodig is. Tijdens de Microneedling behandeling wordt er ook collageen aangemaakt in de bovenste laag van de huid, waardoor grove poriën verfijnt en verstrakt worden.

Pigmentatie

De behandeling richt zich ook op het verminderen van zonneschade, melasma of ouderdomspigment. Ook de donkere verkleuringen die ontstaan na puistjes kunnen met Microneedling verminderd worden.

Lichaam

Op het lichaam kan Microneedling toegepast worden bij zwangerschapsstriemen, sinaasappelhuid en littekens op het lichaam.

Belangrijk voor thuis

Na de behandeling is het belangrijk om de volgende punten goed te volgen:

1. Vermijd contact met de huid. Probeer niet met de handen aan de huid te komen i.v.m. de overdracht van bacteriën.

2. Gedurende 24 uur kun je geen huidverzorgingsproducten gebruiken vanwege het risico op een allergische reactie. Dit geldt ook voor make-up. Je kunt alleen speciale producten gebruiken in overleg met de huidspecialist.

3. Na 24 uur kun je weer je huidverzorgingsproducten en/of make-up gebruiken. Gebruik dagelijks een zonnefactor.

4. Reinig je gezicht gedurende 24 uur alleen met lauw water. Vermijd zeep of andere reinigingsproducten.

5. Vermijd gedurende 24 uur sporten, fysieke inspanning en sauna (vanwege zweten). Vermijd tevens zwemmen en het nemen van een bad (vanwege bacteriën). Na minimaal 6 uur kun je wel weer douchen, zolang je het stromen van zeepwater over je gezicht vermijdt.

6. Vermijd de zonnebank. Je huid is herstellende en daardoor gevoelig voor de schadelijke UV-straling.

7. Drink gedurende 24 uur minimaal 2 liter water.

Prijzen

Huidanalyse met de RS Skin Light

Prijs

Huidanalyse met de RS Skin Light

€ 35

Huidanalyse met de RS Skin Light bij aankoop van minimaal 2 producten of bij een behandeling

Gratis

Microneedling

Duur

Prijs

Microneedling

60 minuten

€ 80

Microneedling Kuur (3 behandelingen)

3x 60 minuten

€ 215